INSCRIPCIONS OBERTES

ESCOLA DE NATACIÓ

Al Club portem més de 20 anys desenvolupant el projecte educatiu-esportiu de l’Escola de Natació per formar a petits i grans nedadors, des de nadons, infants, joves i adults. La natació és una pràctica psicomotriu fonamental per la supervivència de cada persona en relació amb el medi aquàtic, és per això que des del Club oferim la possibilitat que totes les persones, socies i no socies, puguin rebre els quantiosos beneficis de la pràctica de la natació.

Els nostres instructors de natació dirigeixen les sessions a partir d’una programació trimestral tenint en compte el grau de desenvolupament del nenador/a:

Iniciació: indicat per a persones amb poca o nul·la experiència. Es treballa l’adaptació i l’autonomia en el medi aquàtic.

Intermedi: indicat per les persones que mostren un bon nivell d’adaptació al medi aquàtic per començar la pràctica dels diferents estils de natació amb material auxiliar.

Perfeccionament: indicat per a persones que poden nedar els diferents estils de natació amb fluïdesa, treballant la millora de la resistència, la força i la velocitat.

Natació per a Nadons

Aquesta activitat està dirigida a nadons de 6 mesos a 3 anys i es realitza conjuntament amb l’adult (pare o mare) en grups reduïts. És una activitat ideal per generar vincles i explorar noves sensacions.

L’objectiu és, de forma lúdica i respectuosa amb cada nadó, l’estimulació sensorial, corporal, psicomotriu i social, mitjançant la familiarització amb el medi aquàtic, afavorint el seu desenvolupament integral.

  • Les sessions són de 30 minuts dins l’aigua en els següents horaris:
    • De 6 a 18 mesos: Dilluns, dimecres i divendres de 16:00h a 16:30h. Possibilitat d’obrir un grup els dissabtes a les 11:00h segons demanda.
    • De 19 a 36 mesos: Dilluns, dimecres i divendres de 16:30h a 17:00h. Possibilitat d’obrir un grup els dissabtes a les 11:30h segons demanda.

INFANTIL

Classes de natació per a infants de 3 a 11 anys (preescolar i primària). Aquesta activitat pretén descobrir el propi cos i les seves possibilitats dins de l’aigua, adquirint les eines necessàries per aconseguir la autonomía en aquest medi.

L’objectiu és la familiarització i el desenvolupament dels infants el medi aquàtic segons cada etapa per poder aprendre els diferents estils de natació de manera lúdica, utilitzant el joc com a fil conductor i diversos materials de flotació i immersió.

Les sessions tenen una duració de 45 minuts dins l’aigua, en grups reduïts y separats per nivell:

  • De dilluns a divendres a les 17:00 h i 18:00 h. Possibilitat d’obrir grups de cada nivell els dissabtes de 9:00h a 12:00h segons demanda.
  • Equip de Competició: de dilluns a divendres a les 17:00 h, 18:00 h o 19:00 h. Dissabtes a les 12:00 h.

Equip de competició

Nedadors i nedadores d’entre 6 i 18 anys poden formar part de l’Equip de Competició, el qual està integrat dins l’Escola de Natació..

Els entrenaments estan enfocats a perfeccionar la tècnica i treure el màxim rendiment en la pràctica d’aquest esport, sense deixar de banda la formació i el creixement integral dels infants en cada etapa.

Les proves dels campionats són individuals en els diferents estils de natació (crol, esquena, braça, papallona) i de relleus per equips. El nostre Club participa cada any en els Jocs Esportius Escolars de Catalunya i en els campionats Comarcals, conformant un total de 6 jornades esportives en tot el curs anual.

Horari i tarifes: veure apartats d’Infantils i/o Joves de la Secció d’Activitats.

joves i adults

Aquesta activitat,a partir dels 12 anys (1r d’ESO) té per objectiu la millora de la condició física general, així com l’aprenentatge dels diferents estils de natació i el perfeccionament tècnic. Partint del nivell del nedador/a s’estableixen els objectius i es planifiquen les sessions de cada grup.

Les classes grupals afavoreixen la socialització i fomenten la pràctica d’aquest esport tan saludable.

Els grups es formen per edats i nivells:

  • Joves (a partir de 12 anys): dimarts, dijous i divendres a les 19:00h.
  • Adults (a partir de 16 anys): dilluns, dimecres i divendres a les 20:00h i 20:45h. / dimarts i dijous a les 16:00h.

Natació per embarassades

És una activitat que permet a la dona embarassada realitzar exercici moderat i complet. Es treballen els músculs, tendons, lligaments i ossos de les estructures implicades tant a l’embaràs com en el part. Alhora es fomenta una respiració conscient augmentant la capacitat respiratòria i el control de relaxació de tot el cos.

Un altre avantatge és que quan es submergeix el cos dins l’aigua es disminueix el pes corporal un 80%, provocant un alleujament a tota la zona de l’esquena, sent aquesta la que més se’n ressent amb l’augment de mida i pes del nadó.

Horari:

  • Divendres 10:10h (50min)